YOUR SMARTSTORE-ONLINE KOKOPELLIKOKOPELLI

Hartelijk welkom

Wormwood

Details

Algemene informatie:

Wormwood of Alsem is een vrij zeldzame plant die van nature voorkomt in Europa, Azië en Noord-Afrika. Het kruid is een van de ingrediënten van Absint, een in de 19e eeuw populair drankje dat onder door Vincent van Gogh gedronken werd. Maar ook onder andere kunstenaars vond het gretig aftrek. Ze noemden het drankje ook wel "de groene fee". Opgelost in alcohol heeft Wormwood licht narcotische en hallucinogene effecten.

Hoeveelheid:

80 gram per verpakking.

Ingrediënten:

Alsem (Artemisia absinthium) ook wel Wormwood genoemd.

Gebruik:

Je kan wormwood op twee manieren bereiden, als thee of door het in alcohol op te lossen. Om wormwood te consumeren als thee neem je ongeveer een theelepel in een kop heet maar niet kokend water. Het krijgt een vrij bittere smaak dus je kan naar smaak honing of suiker toevoegen. Ook kan je water pepermunt of anijs toevoegen om de smaak wat aangenamer te maken. Laat het een aantal minuten trekken voordat je het opdrinkt. Om absint te maken laat je 40 gram alsem of wormwood een week of langer in een halve liter sterke drank trekken. Voor de smaak kan je het beste een anijshoudende drank nemen zoals bijvoorbeeld sambuca of pernod. Maar vodka kan uiteraard ook. Zeef de drank en gooi de wormwood resten weg. Probeer eerst een kleine hoeveelheid om te zien hoe je er op reageert en drink met mate.

Waarschuwingen:

In hoge doseringen is wormwood giftig. Veel en langdurig gebruik kan leiden tot verslaving. Ook kan het nervositeit, rusteloosheid en krampen veroorzaken. Bij hoge doseringen kan je last krijgen van hoofdpijn en duizeligheid. Ook een overdosering is mogelijk dus geniet dus met mate! Gebruik alleen toegestaan boven de 18 jaar. Niet gebruiken bij hoge/ lage bloeddruk, diabetes, zwangerschap, borstvoeding, vaatziekten, schildklieraandoeningen, vergrote prostaat, gebruik van medicijnen en drugs. Overschrijd de aanbevolen dosering niet.

Verzendrestricties:

Controleer of het bestelde product legaal is in jouw land. We kunnen helaas niet van alle landen bijhouden of het product legaal is of niet. Naar de volgende landen kunnen we het product in ieder geval niet sturen: Finland.

Links:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 8,50

Wormwood

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen