YOUR SMARTSTORE-ONLINE KOKOPELLIKOKOPELLI

Hartelijk welkom

Yopo (Anadenanthera peregrina) zaden

Details

Algemene info:

De latijnse naam van de boom waar de yopo zaden vanaf komen is Anadenanthera peregrina. Het gebruik van de yopozaden heeft een lange geschiedenis in de sjamanistische cultuur in Zuid-Amerika. De eerste attributen die gebruikt werden om yopo te consumeren komen van voor 2000 voor Christus. Dus het wordt al ruim 4000 jaar door de lokale bevolking gebruikt. De boom komt naast Zuid-Amerika ook in het Caribisch gebied voor. De yopo zaden verschillen van de cebil zaden wat betreft de psychoactieve stoffen die in de zaden zitten. Beiden zaden bevatten bufotenine, maar verschillen in de andere psychoactieve stoffen die er ook in zitten. Het snuifsel dat van de yopo zaden gemaakt kan worden heet cohoba. Het wordt vaak met behulp van buisjes van bamboo in de neus geblazen. Momenteel worden de zaden meestal gesnoven. Na gebruik ervaart men vaak een psychedelische dromerige toestand die ongeveer 15 minuten duurt en dan nog ongeveer een half uur aanhoudt. Veel gebruikers ervaren echter ook wat minder fijne bijwerkingen zoals duizeligheid, overgeven en hoofdpijn. De actieve bestandsdelen van yopo zijn volgens Christian Raetsch: N,N-DMT, 5-MeO-DMT en 5-HO-DMT (bufotenine).

Ingrediënten per verpakking:

5 gram Anadenanthera peregrina zaden. Dit zijn meestal meer dan 30 zaden.

Gebruik:

Om actief te kunnen zijn moeten de zaden eerst bewerkt worden. Verhit de zaden in een pan op een laag vuurtje. Zodra ze openbarsten kan je de pan van het vuur halen. Haal het binnenste deel van de zaden eruit en gooi de schil weg. Verhit daarna het binnenste deel weer op een lage vlam. Zodra het restant hard en korrelig wordt kan je het van het vuur halen. Maal het restant met een koffiemolen of vijzel. Meng vervolgens 2 delen zaad met 1 deel calcium hydroxide en 1 deel bakpoeder. Voeg een paar druppels water toe zodat het een deegachtige substantie wordt. Meng dit goed en verwarm het zachtjes tot het materiaal droog is. Vermaal het daarna weer met een vijzel of koffiemolen tot een fijn poeder. De aangeraden dosering is 1-4 zaden per persoon. Als je het voor de eerste keer gebruikt kan je beter aan de lage kant beginnen om te kijken hoe gevoelig je voor de stoffen bent. Het is het makkelijkst om het poeder bij iemand anders in de neus te blazen omdat het niet fijn aanvoelt om het te snuiven. Iemand die je helpt heeft er minder moeite mee om een wat grotere hoeveelheid in de neus te blazen. Gebruik een rietje of een speciale snuifbuis als je gaat snuiven en vooral geen briefgeld. Een snuifbuis is de meest hygienische methode om het poeder in de neus te krijgen. Probeer eerst een lage dosering (bv het poeder van een of twee zaden) om te kijken hoe je op het middel reageert. Zorg dat er ook een nuchter iemand aanwezig is die je kan helpen bij eventuele ongemakken. Doseringen van meer dan 5 zaden worden over het algemeen als erg ongemakkelijk ervaren.

Waarschuwingen:

Gebruik Yopo niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft, last hebt van hoge bloeddruk, diabetes, hart- of schildklierziektes, of moeilijkheden hebt bij het plassen vanwege een vergrote prostaat. Niet gebruiken in combinatie met alcohol of medicijnen. Dit kan ongewenste effecten hebben of zelfs gevaarlijk zijn. Zorg ervoor dat je je goed voelt als je Yopo neemt, zowel lichamelijk als geestelijk. Neem yopo op een plek waar je de ruimte hebt en waar je je ontspannen voelt. Gebruik alleen toegestaan boven de 18 jaar.

Verzendrestricties:

Controleer of het bestelde product legaal is in jouw land. We kunnen niet van alle landen bijhouden of het product legaal is of niet. Naar de volgende landen kunnen we het product in ieder geval niet sturen: Australië en Frankrijk.

Links:

http://en.wikipedia.org/wiki/Anadenanthera_peregrina

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 7,50

Yopo (Anadenanthera peregrina) zaden

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen