YOUR SMARTSTORE-ONLINE KOKOPELLIKOKOPELLI

Hartelijk welkom

Wild lettuce

Details

Algemene informatie:

Wild lettuce, ookwel gifsla genoemd, is een een- of tweejarige plant. De plant komt voor in Europa tot West-Azië en Noord-Afrika. Maar ook in Noord-Amerika wordt de plant aangetroffen. Al eeuwen worden de rustgevende effecten erkend. Zelfs Hippocrates en de Romeinen waren al op de hoogte van de effecten van de plant. De bladeren van de plant hebben bij consumptie een rustgevend, ontspannend, dromerig en licht euforisch effect. Vanwege deze effecten heeft het een positief effect op de nachtrust. Het is makkelijker om in slaap te vallen en door te slapen. Ook wordt je uitgeruster wakker de volgende ochtend.

Hoeveelheid:

80 gram per verpakking.

Ingrediënten:

Wild lettuce of Lactuca virosa.

Gebruik:

Wild lettuce kan op drie manieren gebruikt worden. Het makkelijkst is om het te roken. Rook het puur. Het is niet nodig om tabak of iets anders toe te voegen. Ook is het mogelijk om er een thee van te zetten. Laat dan 1 of 2 theelepels een minuut of 15 trekken in een kop gekookt water. Neem hier vervolgens een of meedere kopjes van. De smaak is niet zo lekker dus voeg je favouriete smaakmakers toe. Een beetje honing bijvoorbeeld is een goed idee. De derder manier is om een extract te maken van de wild lettuce. Week 1 of meerdere grammen in warm maar niet kokend water voor een aantal uren (rond de 8-10 is goed). Zeef vervolgens de wild lettuce en druk het laatste vocht uit de bladeren. De vloeistof die overblijft is donker. Om het vocht te laten verdampen kan je het makkelijkst de donkere vloeistof au-bain-marie verhitten. Dit houdt in dat je de pan met de donkere vloeistof in een andere grotere pan met water verhit. Zo kan de temperatuur van het wild lettuce concentraat langzaam verdampen zonder aan te branden. Na dit proces houdt je een gomachtige substantie over. Dit kan je als een soort opium gebruiken. Verhit het in een pijpje en inhaleer de rook die hier vanaf komt.

Waarschuwingen:

Wees voorzichtig met de dosering van wild lettuce. Lage doseringen hebben een ontspannen effect. Maar hogeren doseringen kunnen giftig zijn. Gebruik alleen toegestaan boven de 18 jaar. Niet gebruiken bij hoge/ lage bloeddruk, diabetes, zwangerschap, borstvoeding, vaatziekten, schildklieraandoeningen, vergrote prostaat, gebruik van medicijnen, drugs en/of alcohol. Overschrijd de aanbevolen dosering niet.

Verzendrestricties:

Controleer of het bestelde product legaal is in jouw land. We kunnen helaas niet van alle landen bijhouden of het product legaal is of niet. Naar de volgende landen kunnen we het product in ieder geval niet sturen: Finland en België.

Links:

http://en.wikipedia.org/wiki/Lactuca_virosa

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 8,50

Wild lettuce

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen